Terug

Het maken van een voedselveiligheidsplan gebaseerd op HACCP-principes

Twenchi is een webshop die voedingssupplementen importeert en onder de eigen label “Twenchi” verkoopt. Een bedrijf is verplicht om een voedselveiligheidssysteem te implementeren, gebaseerd op HACCP-principes, vanaf het moment dat het levensmiddelen verhandelt. Wij importeren uit onder ander de VS en India. Deze producten vallen echter niet onder een hygiënecode die de lading dekt. Wij dienen daardoor te zorgen voor een aanvullend voedselveiligheidsplan, waarmee de relevante gevaren van het product geborgd worden. Denk hierbij met name aan de gevaren die verbonden zijn aan de grondstoffen. Wij zoeken een student die ons kan helpen met het opzetten van een voedselveiligheidsplan volgens de HACCP-principes. Er is geen voorgeschreven methodiek voor het opstellen van een voedselveiligheidsplan, alleen de wettelijke verplichting om aan het algemene principe te voldoen. Je kan thuis aan de opdracht werken en wij verwachten dat je er 20 tot 60 uur mee bezig bent. Er zijn verschillende sites en documenten beschikbaar om je op weg te helpen. LINKS Bijgaande link bevat een actueel overzicht van goedgekeurde hygiënecodes met naam adres van de organisatie die deze beheerst (sommige codes zijn gratis te downloaden, voor andere moet betaald worden) https://www.nvwa.nl/onderwerpen/eten-drinken-roken/dossier/haccp/hygienecodes-per-sector . Ook is informatie te vinden op www.riskplaza.nl; deze informatie is echter niet gratis. Voor informatie met betrekking tot claims en overige etikettering wordt verwezen naar: - Verordening (EG) Nr. 1924/2006 inzake de voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen. - Verordening (EG) Nr. 1169/2012 voor de verplicht informatie bestemd voor de eindgebruiker. - www.ec.europa.eu/nuhclaims, voor een overzicht van toegelaten en niet toegelaten gezondheidsclaims. - http://www.koagkag.nl/Database-claimsverordening-en-indicatievelijst/. Een online database met een overzicht van de toegelaten gezondheidsclaims en de gestelde voorwaarden. - https://www.nvwa.nl/onderwerpen/claims-levensmiddelen - https://www.nvwa.nl/onderwerpen/claims-levensmiddelen/verbod-op-medische-claims DOCUMENTEN Basis wetgeving levensmiddelenbedrijven.doc Informatieblad+64+Borging+van+voedselveiligheid+in+de+levensmiddelenketen(2).pdf Informatieblad+65+Borging+voedselveiligheid+levensmiddelenketen+gevaren+....pdf meldwijzer-nvwa-onveilige-levensmiddelen oktober 2019.pdf Voorbeeld Gevarenanalyse importeur.xls Mail Stef Wessels via info@twenchi.nl voor meer informatie of om de opdracht te accepteren. Wij streven ernaar om het plan uiterlijk 24 september 2021 klaar te hebben.
Deze opdracht is succesvol afgerond
Deze opdracht is met 5 sterren beoordeeld

Opdrachtwaarde

€ 500

Deadline

24-09-2021

Locatie

Vanuit huis

Plekken beschikbaar

1